Köksluckor

Köksluckor pris och alternativ

Att bygga ett helt nytt kök är en mycket stor investering. Du får räkna med kostnader upp emot och ibland över 100 000 kr. Men det går att göra mycket för att ändra på köket utan att det blir för dyrt.

Köksluckorna är kökets framsida. Byte, ommålning, omlackering och/eller nya frästa mönster i dessa ger ett helt annat intryck av köket med små medel. Vill du måla om dina köksluckor är den största investeringen din egen tid.

Väljer du istället att lämna iväg dina köksluckor för att få dem lackerade kostar det vanligen 200 kr att lacka om en mindre kökslucka. Riktiga högskåp kan kosta upp till en tusenalapp att lacka om. Omlackering är väl värd investeringen då köksluckorna verkligen ser nya ut.

Det är också möjligt att dekorfräsa skåpen för en billig penning och ge luckan en helt ny struktur. Någon hundring per lucka brukar räcka per fräst rand.

Totalt sett torde inte renoveringen på köksluckorna kosta mer än 10 000 kronor, även i ett ganska stort kök. Med andra ord går det komma undan med bara en tiondel av kostnaden för ett helt nytt kök fast känslan blir den samma.

 

Producerad av Zetterström Networks. Copyright (C) 2006-2015. sitemap